субота, 21. децембар 2019.

Lešnik štangle

Lešnik štangle
Lešnik štangle

Kako odoleti ?Ja sam pravila posnu verziju kolača  i podjednako je dobra.Kolač je izdašan,lako se pravi,još bolje seče !

Potrebno je za tamniji deo :

400 gr šećer
1 dl vode
150 gr margarin
150 gr mleven keks
1 rendana kora naranđže

Potrebno za svetliji deo :

400 gr šećer
120 ml vode
200 gr margarin
350 gr mleko u prahu
100 gr  grubo samleven lešnik

Za glazuru :

200 gr bele čokolade
50 gr ctne čokolade
6 kašika ulja

Ušpinovati 400 gr šećera sa vodom,da vri 2-3 minuta a potom dodati margarin isečen na manje delove.Mešati na laganoj vatri da se otopi a zatim skinuti sa šporeta pa dodati mleven keks i rendanu koru naranđže.Razliti u kalup obložen papirom.

Ušpinovati 400 gr šećera sa vodom.Da vri 2-3 minuta.U posebnoj posudi zamesiti margarin sa mlekom u prahu,Izmiksati mikserom a zatim dodati grubo samleven lešnik.Ceo ovaj fil spojiti sa ušpinovanim šećerom i mutiti mikserom dok se ne ujednači smesa.Preliti preko prvog sloja i dobro rashalditi.Belu čokoladu otopiti sa uljem na pari pa preliti ceo kolač.Crnu čokoladu otopiti na pari i prošarati preko bele glazure.Pustiti da se kolač dobro rashladi i seći štangle po želji.Prijatno ! 

Нема коментара:

Постави коментар