Punjeno belo meso |
Mmmmm,belo meso i suve šljive,ko je za ?
Potrebno je :
6 parčeta belo meso
12 komada suvih šljiva
nekoliko celih mrezgi oraha
200 gr svinjski suvi vrat Zlatiborac
1 krem supa od pečuraka
2 kašike mast Zlatiborac
po ukusu soli
po ukusu začinsko bilje
Priprema :
Isecite tanko šnicle,izlupajte blago čekićem,posolite i dodajte suvi začin.Na svaku šniclu stavite po nekoliko parčeta suvog vrata Zlatiborac ,a onda dve suve šljive koje ste napunili mrezgom oraha.Meso uvijte u rolnu i pričvrstite čačkalicama.
Svaki smotuljak uvaljati u krem supu od pečuraka (prah iz kesice ).
Rolnice pržite na vreloj masti 15 minuta okrečući sa obe strane dok blago ne porumeni.
Služiti uz bareno povrće.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар