недеља, 26. фебруар 2017.

Posna jafa torta

Posna jafa torta
Posna jafa torta






Uvek nam nekako treba recept za posne slatkiše.Fotografija nije baš najsjajnija jer je fotogtafisano u decembru,kad je sve bilo sivo , tamno,bez ijednog zraka sunca i nikako da dođe na red za objavljivanje.Presek na žalost nemam ali sam dobila povratnu informaciju da "nikad ukusniju posnu tortu nisu probali" pa da im verujemo na reč !A dotle,kopirajte tekst,možda vam zatreba !

Potrebno je :

4 dl mineralne vode
300 gr šećera
1,5 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 kašike đžema
400 gr brašna

Od ove mase ispeći 2 kore.

Fil I :

300 gr posne plazme
200 gr mlevenih oraha
4 dl soka od naranđže
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu

Fil II :

300 gr šećer
1 dl vode
2 zamrznute naranđže
300 gr mlevene posne plazme

Za glazuru:

400 gr čokolada
1 dl vode

Za dekoraciju :
šarene perle
200 gr šlag
200 ml mineralne vode

Priprema :

Sjediniti šećer i mineralnu vodu,dodati đžem,ulje i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Sjediniti špatulom da nema grudvica.Od ove mase ispeći 2 kore ,Peći na 200 C oko 15 minuta.

Za I fil je potrebno da plazmu i orah prelijete sa sokom od naranđže.Margarin umutite penasto ,dodajte šećer u prahu i izmiksati.Sjediniti sa plazmom i orasima.

Za II fil je potrebno da ušpinijete šećer sa vodom i dodate izrendane naranđže i plazmu.

Otopite čokoladu sa vodom na laganoj vatri.Pustite da se prohladi pa filovati.


Finalni postupak :

kora,fil I,glazura,kora,fil I ,fil II,glazura,fil I,glazura,posuti šarenim mrvicama.
Šlag umutite sa mineralnom vodom i dekorisati tortu.
Dobro rashladite i uživajte u ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар