Posna rozen tortica |
Nezaobilazna rozen tortica upotpunjuje posnu prazničnu trpezu !
Potrebno je :
pakovanje rozen kora
300 gr šećer
400 ml gazirani sok od narandže
100 gr čokolade
200 gr margarin
250 gr mleven orah
350 gr mleven keks
Potrebno za glazuru :
200 gr bele čokolade
6 kašika ulja
50 gr crne čokolade
Priprema :
Ušpinovati šećer i vodu na tihoj vatri.Da vri 3 minuta.Dodati margarin isečen na kockice i mešati dok se ne otopi a zatim i čokoladu.Kad se svi sastojci sjedine skloniti s vatre pa dodati mleven keks i mlevene orahe.Sve dobro promešati pa ostaviti 10-ak minuta da se fil prohladi a zatim mazati kore.Na svaku koru stavljati po 4 kašika fila.Ceo kolač pritisnite težim predmetom i ostavite da se hladi.
Hladan kolač preliti otopljenom čokoladom.Seći po želji.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар