Karamel kolač |
Kolač koji se topi u ustima !
Potrebno je :
1 pakovanje medenih kora
350 gr šećer
500 ml mleka
100 gr bele čokolade
200 gr margarina
250 gr mleveni pečeni orah
350 gr mleven keks
Za glazuru je potrebno :
100 gr čokolade
2 kašike ulja
Priprema :
Karamelizovati šećer.Kad dobije svetlo brapn broju ,posudu sklonite sa vatre i sipati mlako mleko.Vratiri ponovo na vatru i mešati dok se šećer ne istopi.Opet sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu belu čokoladu i iseckani margarin.Još jednom vratiti na ringlu da se čokolada i margarin istipe.
Kad se svi sastojci sjedine skloniti sa vatre pa dodati mleven keks i mlevene orahe.Promešati i ostavite 10 minuta da se fil prohladi.
Filovanje :
Preko svake kore stavite po 5 kašika fila.Brzo i mažite jer se fil brzo steže.Ceo kolač pritisnutu nekim težim predmetom dok se fil ohladi pa stavite glazuru.
Otopite čokoladu na pari sa uljem pa prelijte ceo kolač.Dobro rashladite i uživajte u divnom karamel ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар