недеља, 18. април 2021.

Posna čokoladna torta

Posna čokoladna torta


 Potrebno je za kore :x2

170 ml kisele vode

100 gr šećer

2 kašike ulja

6 kašika brašna

2 kašike kakao

4 kašika mleven keks

2 kašike džema

1/2 kašičice sode bikarbone


Potrebno za fil :

350 gr šećera

200 ml vode

300 gr mleveni keks

300 gr mleven orah

200 gr čokolade

250 gr margarin

500 gr šlaga

500 ml gazirane vode


Priprema :

Vodu sjedinite sa šećerom,dodajte ulje,džem,kakao,keks,brašno i sodu bikarbomu.Sve izmešati varjačom,sipati smesu u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Ja sam pekla u veliki pleh od elekrtičnog šporeta i koru presekla na polovinu  i time skratila vreme pečenja.Peći na 200C oko 12 minuta .Napraviti još jednu identičnu koru i hladnu preseći na polovinu da bi ste ukupmo dobili 4 kore.

Šećer preliti vodom i kuvati na šporetu kao za bajaderu.Kuvati jedan minut a potom dodati čokoladu.Mešati dok se ne otopi pa skloniti sa šporeta i dodati mleven keks i mlevene orahe.Ohladiti.Šlag umutiti sa kiselom vodom.

Margarin umutiti penasto dodati hladan fil i trećinu umućenog šlaga.Sve zajedno izmiksati .

Filovati :kora,fila sa čokoladom,šlag,kora...Dekorisati po želji.

Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар