Potrebno je za kore :x2
170 ml kisele vode
100 gr šećer
2 kašike ulja
6 kašika brašna
2 kašike kakao
4 kašika mleven keks
2 kašike džema
1/2 kašičice sode bikarbone
Potrebno za fil :
350 gr šećera
200 ml vode
300 gr mleveni keks
300 gr mleven orah
200 gr čokolade
250 gr margarin
500 gr šlaga
500 ml gazirane vode
Priprema :
Vodu sjedinite sa šećerom,dodajte ulje,džem,kakao,keks,brašno i sodu bikarbomu.Sve izmešati varjačom,sipati smesu u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Ja sam pekla u veliki pleh od elekrtičnog šporeta i koru presekla na polovinu i time skratila vreme pečenja.Peći na 200C oko 12 minuta .Napraviti još jednu identičnu koru i hladnu preseći na polovinu da bi ste ukupmo dobili 4 kore.
Šećer preliti vodom i kuvati na šporetu kao za bajaderu.Kuvati jedan minut a potom dodati čokoladu.Mešati dok se ne otopi pa skloniti sa šporeta i dodati mleven keks i mlevene orahe.Ohladiti.Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Margarin umutiti penasto dodati hladan fil i trećinu umućenog šlaga.Sve zajedno izmiksati .
Filovati :kora,fila sa čokoladom,šlag,kora...Dekorisati po želji.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар