![]() |
Laneni hleb |
Došlo vreme da isprobam i laneno brašno.Rezultati vidljivi a hleb za jedan dan !Nisam baš sigurna da li je bolji za doručak ili većeru pa moram uskoro ponoviti !
Potrebno je :
100 gr laneno brašno
100 gr speltino brašno
100 gr ražano brašno
100 gr belo brašno
1 kašićica soli
1 kašičica šećera
20 gr kvasac
250 ml mlaka voda
Priprema :
Aktivirati kvasacU mlaku vodu staviti šećer,izmrviti kvasac i dodajte par kašika belog brašna.Promešati i ostaviti da krene kvasac.U drugu činiju sjediniti laneno,speltino i ražano brašno.Dodati so,isipati nadošli kvasac i uz pomoć belog brašna zamesiti testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se usdvostruči.
Naraslo testo premesiti,napraviti valjak i staviti u pleh za pečenje koga ste obložili papirom za pečenja.Hleb zaseći nožem,odnosno napraviti zareze i pustiti da miruje još desetak minuta.
Rernu zagrejati na 200 C pa kad stavite hleb peći na toj temperaturi par minuta a zatim smanjiti na 180 C i peći još 30 minuta.
Hleb je idealan za mazanje bilo slatkih ili slanih đakonija.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар