недеља, 26. април 2020.

Kroasani sa kremom

Kroasani sa kremom
Kroasani sa kremom






Odavno nisam pravila slatke kroasane !Od svih recepata koje sam isprobala ovaj način savijanja i uvijanja mi nekako dođe najjednostavniji a kiflice budu baš mekane,lisnate a ujedno i hrskave bez obzira da li su slatke ili slane !

Potrebno je :

200 ml mleka
200 ml vode
40 gr kvasac
3 kašike šećera
3 kašičice soli
3 kašika ulja
1 jaje
900 gr brašna

Za premazivanje :

250 gr margarina(iz frižidera)
100 gr majonez
150 gr krem

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom ,izmrviti kvasac,dodati šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostaviti par minuta da krene kvasac.Jaje umutiti viljuškom,dodati so i ulje pa isipati nadošli kvasac.Mešati varjačom uz postepeno dodavanje brašna.Mešenje nastaviti rukom i umesiti glatko testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.

Naraslo testo podeliti na 3 ili 4 dela u zavisnosti koliko želite velike kroasane.Svaki deo testa rastanjiti oklagijom i narendati trećinu margarina iz zamrzivača.Posuti preko margarina kašiku brašna i urolajte a ceo rolat u krug.Postupak ponoviti i sa preostalim testom.Smotane krugove pokriti plastičnom kesom i ostavite ih 10 minuta.

Svaki krug posuti sa malo brašna i laganim pokretima oklagije rastanjiti veliki krug.Krug prerezati točkićem na delove  kao za kiflice i na svakom užem delu napravite kraći prorez,a na svakom širem delu stavite kašičicu krema.Smotajte kroasane,blago zatežući,desnom rukom motajte a levom razvlačite testo.Svaki kroasan savijte i sa jedne i druge strane da se napravi blagi luk.Ređajte u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Pustite ih 10ak minuta dok se ugreje rerna i dok ih ne premažete majonezom.

Pecite na 200 C oko 15 minuta i uživajte u divnom ukusu.
Prijatno!

Po želji možete dodati vanilin šećer i šećer u prahu a možete ih puniti i đžemom.

Нема коментара:

Постави коментар