уторак, 7. јануар 2020.

Čokoladna mus torta

Čokoladna mus torta
Čokoladna mus torta


Ljubav,zdravlje,sreća i tri boje čokolade !Uživajte u današnjem i svakom narednom danu !

Potrebno je :

6 jaja
120 gr šećer u prahu
150 gr margarin
300 gr čokolade za kuvanje
prstohvat soli
1 kašičica arome vanile

Potrebno za krem sa mlečnom čokoladom :

500 gr slatke pavlake
200 gr mlečne čokolade
15 gr šelatin
3 kašika vode

Krem sa belom čokoladom:

500 gr slatke pavlake
200 gr bele čokolade
5 gr želatin
3 kašika vode

Priprema :

Čokoladu,margarin i šećer u prahu otopiti na pari pa ohladiti.Belanca umutiti u čvrst šam pa umešati prstohvat soli.Žumanca umutiti sa šećerom , dodati aromu vanile i otopljenu čokoladu.Sjedinite smesu , lagano umešajte umućena belanca.Pecite na 16o C  u kalupu  prečnika 26-28 oko 35-40 minuta.

Želatin preliti sa vodom i pustiti na nabubri a pavlaku zagrejati do vrenja  , preliti izlomljenu mlečnu čokoladu.Umešati i želatin.Pustiti da se stegne pa umutiti mikserom i preliti preko hladne kore.

Za krem sa belom čokoladom je potrebno da želatin prelijte sa hladnom vodom i pustite da nabubri.Za to vreme zagrevajte pavlaku do vrenja i preliti izlomljenu belu čokoladu.Umešajte i želatin.Pustite da se ohladi ,umutiti mikserom , prelijte preko dela sa mlečnom čokoladom.Dobro rashladite,izvadite iz kalupa i dekorišite po vašoj želji.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар