Ajvar od pečenih parika |
Hvala mojoj dragoj na pozajmljenom "smederevcu",kafu sa kajmakom i salatu sa belim lukom.Ajvar je više nego odličan !
Potrebno je :
15 kg slatke crvene paprike
2 kašike šećera
4 kašika soli
2 kašike esencije
1 l ulja
Priprema :
Paptrike ispeći sa jedne i druge strane."Zapariti ih u najlon kesi da bi se lakše ljuštile.Možete dodati kašiku soli(bolje se ljušte).Kad se ohlade oljuštiti ih i samleti.Smesu odmah stavljajte u šerpu u kojoj če se kuvati ajvar.
Dodati šećer,so i esenciju.U posebnu šerpu dobro zagrejte ulje.Vrelim uljem prelijte samlevenu papriku,pokrijte i ostavite 30 minuta da stoji.
Kuvajte na laganoj vatri uz mešanje,najmanje 60 minuta.Ajvar je gotov kad se varjačom pokaže trag.
Tegle zagrejte u rerni i stavljajte vruć alvar u vruće tegle.Napunite tegle do kraja,zatvoriti hermetičkim zatvaračem ,poređajte u pleh i stavite u rernu na se zajedno peku na 100 C 30 minuta.Ostaviti do potpunog hlađenja.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар