Posna kinder torta |
Baš prava za letnje uživanje i za sve ljubitelje kremastih torti !
Potrebno je za koru :
50 gr posne mlevene plazme
50 gr mlevenih lešnika
50 gr seckanih lešnika
100 gr brašna
120 gr šećer
200 ml gazirane vode
50 ml ulja
1 kesica prašak za pecivo
Za beli fil :
500 ml vode
10 kašika šećer
2 pudinga od vanile
1 kašika brašna
150 gr margarin
200 gr posno mleko u prahu
Za crni fil :
500 ml vode
10 kašika šećer
2 pudinga od čokolade
1 kašika brašna
150 gr margarin
100 gr posno mleko u prahu
I još je potrebno :
600 gr posni eurokrem
200 gr posni keks
200 ml soka od naranđze
200 gr krem šlag
200 ml gazirane vode
30 gr šećerne perle
Priprema :
Na dno pleha stavite iseckan lešnik.Pomešajte gaziranu vodu sa uljem dodajte šećer,mlevenu plazmu,mleven lešnik i brašno pomešanim sa praškom za pecivo .Sjedinite smesu i isipajte preko seckanog lešnika.Koru peći na 180 C oko 10 minuta.
Za beli fil je potrebno da puding od vanile i brašno sjedinite sa malo vode a u ostatku vode dodajte šećer i mleko u prahu.Kad provri zakuvati puding.Dobro ohladiti.
Za crni fil je potrebno da puding od čokolade i brašno razmutite sa malo vode a u ostatku vode dodati šećer,mleko u prahu.Kad provri zakuvati puding.Dobro ohladiti.
Oba fila umutiti penasto pa sjediniti sa umućenim margarinom.
Filovanje :
kora,preko kore erokrem,pa žuti fil,pa keks natopljen u soku pa crni fil.Preko umućen šlag.Dekorisati šećernim perlama.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар