среда, 26. јун 2019.

Posni kroasani sa kurkumom

Posni kroasani sa kurkumom
Posni kroasani sa kurkumom








Posni a kao da nisu !Prelepi,hrskavi,lisnati,žuti,ma prava milina !

Potrebno je :

1 kocka kvasac
500 ml gazirane vode
2 dl ula
1 kašičica kurkume
2 kašičice šećer
2 kašičice soli
800 gr brašna

I još je potrebno :

100 gr majonez
30 gr susam
250 gr margarin

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati gaziranu vodu sa izmrvljenim kvascem,dodati šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati i ostaviti par minuta da krene kvasac.U drugu posudu staviti ostatak brašna,so,kurkumu,dodati ulje i isipati nadošlo testo.Zamesiti.Pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.

Naraslo testo podeliti na 4 jednaka dela.Svaki deo rastanjiti oklagijom tanko i narendari 1/4 margarina hladnog.Preklopiti kao knjigu.Postupak ponoviti i sa ostalim testom.Pokriti folijom i ostaviti na 10 minuta.

Nakon 10 minuta rastanjiti testo ponovo i opet preklopiti kao knjigu ali bez rendanja margarina.Postupak ponoviti još jedanput i opet ostaviti 10 minuta.

Ponovo razviti veliki krug ,točkićem iseći testo za kroasane i smotati.Ređari u pleh sa razmakom.

Svaki kroasan premazati posnim majonezom i posuti susamom.
Peci na 200 C oko 15 minuta.
Uživati u divnim lisnatim,posnim kroasanima.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар