петак, 28. јун 2019.

Posne ruske kape

Posne ruske kape
Posne ruske kape







Posne ruske kape su uvek aktuelne.Ukusne ,zdrave i savršeno se ukpapaju na svakom tanjiru.I oblikom su drugačije te svakako ih uvrstim kad pravim slane zalogaje !
Potrebno je :

200 ml gazirane vode
200 ml paradajz sosa
1 dl maslinovog ulja
1 kašičica soli
10 kašika brašna
1/2 kesice prašak za pecivo

Za fil :

3 krompira
1 tikvica
1 kašika začinsko bilje
po ukusu beli luk
po ukusu bibera
po ukusu soli
po ukusu aleve paprike
50 gr susam
3 rendana kisela krastavca
20 gr margarina
100 gr biljni kačkavalj

Priprema :

Paradajz sos pomešati sa gaziranom vodom,dodati ulje,so i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Sjediniti smesu i izliti u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 200 C oko 10 minuta.

Koru dobro ohladiti a zatim vaditi krugove modlicom.

Krompir skuvati sa tikvicom.Ocediri višak vode.U vruće dodati parče margarina,posoliti,pobiberiti,dodati začinsko bilje,alevu papriku i beli luk.Sjediniti smesu pa dodati izrendani krastavac i proprženi susam.

Spajati po 2 kruga i filovati ih kašičicom fila.Biljni kačkavalj izrendati sitno pa svaku rusku kapu uvaljati.Ostaviti da se donro rashladi.
Uživati u divnom zalogaju.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар