недеља, 10. фебруар 2019.

Štanglice sa medenim srcem





Za sve ljubitelje medenog srca !Kolač je postan a po vrsti keksa i čokolade može biti i drugačiji.Uživajte u ukusu i ostatku dana !

Potrebno je :

250 gr šećer
200 ml vode
250 gr margarin
3 kašika đžema po izboru
300 gr medeno srce
200 gr mleven orah
400 gr mleven keks
100 gr bele čokolade
20 gr šećerne perlice

Priprema :

U posudu staviti šećer,preliti vodom i kuvati dok se šećer ne istpi(na laganoj vatri oko2-3 minuta).Dodati margarin isečen na sitnije komade i džem.Mešati dok se sastojci ne sjedine.

Skinuti sa vatre pa dodati mleveno medeno srce,mlevene orahe i mleven keks.Izmešati i oblikovati bajaderu.Ohlađen kolač preliti sa otopljenom belom čokoladom na pari i posuti šećernim perlicama.Dobro rashladiti i seći štangle.Uživati u ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар