Pitice sa pečurkama |
Od svih posnih pita ,nekako sa pečurkama je meni najlepša !Može se služiti topla ali i kao hladno predjelo !
Potrebno je :
500 gr tankih kora za pitu
1 kvasac
400 ml voda
1 ravna kašičica soli
1 kašičica šećera
17 punih kašika brašna
300 gr pečurke
1 manji praziluk
200 ml ulja
1 kašičica začinsko bilje
1/2 kašičice bibera
Priprema :
Na ulju prodinstati sitno sečen praziluk.Mešati dok blago ne porumeni a zatim dodati sitno iseckane šampinjone.Dinstati na laganoj vatri dok ne ispari sva voda,posoliti,dodati začinsko bilje i bibera.Skloniti sa vatre i ohladiti.
U mlaku vodu dodati izmrvljen kvasac,kašičicu šećera i 17 punih kašika brašna.Ostaviti par minuta da krene kvasac a zatim pomešati sa hladnim filom od pečuraka.
Tanke kore podeliti na 3 jednaka dela,preseći ih po dužini i na svaku koru staviti po kašiku fila,namazati celu koru a onda smotati koru u rolat a rolat u krug.Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.
Pitice poređati u pleh sa blagim razmakom i peći na 200 C oko 15 minuta(u zavisnosti od rerne ).
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар