среда, 18. октобар 2017.

Lisnata pogača sa heljdinim brašnom

Lisnata pogača sa heljdinim brašnom
Lisnata pogača sa heljdinim brašnom












Miriše vruća pogača !Želim samo da produžim miholjsko leto  i radim ono što najbolje znam !

Potrebno je :

1 jaje
1 belance
200 ml mlako mleko
200 ml voda
1 kocka kvasac
3 kašika ulja
1 kašika šećera
3 kašičice soli
300 gr heljdino brašno
400 gr belo brašno

Za premazivanje :

200 gr margarin
1 žumance
2 kašike jogurta
30 gr susam
10 gr laneno seme
10gr seme suncokreta
3 gr morske soli

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,izmrviti kvasac,dodati šećer i kašiku brašna.Promešati pa ostaviti 5 minuta da krene kvasac.

U drugu posudu staviti ulje,so,jaje,belance,polovinu pripremljenog brašna,isipati nadošli kvasac i uz pomoć preostalog brašna zamesiti glatko testo.Pokriti prianjajućom folijom i ostaviti da nadođe.

Nadošlo testo podeliti na tri lopte a svaku loptu još na 6 loptica.Razviti svaku oklagijom do veličine plitkog tanjira.Svaku premazati omekšalim margarinom i spojiti po 6 loptica.Zadnju ne mazati.Prvi deo testa razviti oklagijom tanko i podeliti kao za kiflice.Urolati kiflice ali uz ivicu testa da bude izgled korneta.Poređati uz ivicu šerpe koju ste obložili pairom za pečenje.

Drugi deo testa razvući oklagijom,podeliti kao za kiflice,svaki trougao zaseći nožem po sredini testa i vrh trougla provući kroz prorez dva puta ,da ima oblik latice.Treći deo testa razviti oklagijom tanko i smotati rolat.Seći na šnite oko 1 cm debljine.Poređati po vašoj želji.Pokriti i ostaviti na toplom da nadođe.

Umutiti žumance sa jogurtom i premazati celu pogaču.Na sredinu pogače staviti laneno i suncokretovo seme a ostatak pospite susamom i morskom solju.Peći na 200 C prvih 10 minuta a onda smanjiti temperaturu i na 180 C i ćeći još 20 minuta.

Uživati u divnom ukusu.Prijatno !


Нема коментара:

Постави коментар