Posna malina torta |
Dobar dan !
Počinje sezona slava i raznih okuplanja pa u to ime preporučujem divnu,ukusnu,malinastu tortu sa pogledom na jesen.Torta je teška2,5 kg i za ovu priliku sam meru umanjila !
Potrebno je za koru :
4 dl mineralne vode
300 gr šećera
1,5 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 kašika džema
400 gr brašna
Od ove smese ispeći 2 kore !
Potrebno za I fil :
300 gr mlevene posne plazme
200 gr mlevenih oraha
4 dl soka od narandže
250 gr margarina
250 gr prah šećer
Potrebno za II fil :
300 gr šečer
4 dl vode
400 gr malina
300 gr mlevene posne plazme
Potrebno za glazuru :
400 gr posne čokolade
1 dl vode
Priprema :
Za koru je potrebno da sjedinite mineralnu vodu sa šečerom,dodati ulje,džem i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Sve umutiti mikserom da nema grudvica i masu podeliti na pola i ispeći 2 kore .Kore peći na 200 C oko 10 minuta.Ohladiti.
Za I fil je potrebno da sjedinite mlevenu plazmu i orahe i prelijte sokom od narandže.Posebno umutiti penasto margarin ,dodati šećer u prahu pa sjedinite sa keksom i orasima.
Za II fil je potrebno da ušpinujete šećer sa vodom,dodati maline i kuvati 10 minuta.Sklonite sa ringle pa dodajte mlevenu plazmu.
Otopite čokoladu sa vodom pa prohladite.
Filovanje :
kora,fil I ,glazura,kora,fil I,fil II,glazura,fil I ,glazura.
Fil II ide samo na sredinu torte.
Dekorisati po želji !
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар