![]() |
Crno beli svet |
Potrebno je za kore :
3 jajeta
300 gr brašna
300 gr šećera
300 ml ulja
1 čaša pavlake
300 ml mleka
100 gr kakao
1 prašak za pecivo
3 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
2 vanilin šećera
Potrebno je za I fil :
1 l mleka
200 gr šečera
5 kesice pudinga od vanile
100 gr krem šlag
200 gr bele čokolade
250 gr margarina
Potrebno za II fil :
300 gr krem šlag
250 ml mineralne vode
200 gr čokolade
Potrebno za dekoraciju :
1 čaša menaž glazure
100 gr bele čokolade
100 gr crne čokolade
30 gr čokoladne mrvice
sitne čokoladice po želji
Priprema :
Umutiti jaja sa šećerom dok ne postane penasto.Dodati ulje,pavlaku,mleko,kakao,brašno,prašak za pecivo i sodu bikarbonu.Sve umutite lagano mikserom.Smesa je ređa,kao za palačinke.
Pleh obložiti pairom za pečenje i sipati po 4 supače.Peći na 200 C oko 15 minuta.Izvaditi iz pleha i ostavite da se hladi kora zajedno sa papirom.Postupak ponoviti još za 2 kore.
Puding razmutite sa mlekom a u ostatak sipajte šećer i zakuvajte puuding na uobičajeni način.U vruće dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi.Ohladiti.Margarin umutite penasto i sjediniti sa hladnim filom i jš dodati prah krem šlaga.Sve umutite penasto.
Krem šlag umutite sa mineralnom vodom pa izrendajte na krupno rende čokoladu.Sjediniti.
Filovati :
kora,žuti fil,beli fil,kora...
Menaž glazuru otopiti na 1 minut i prelijte tortu.Pospite čokoladnim mrvicama i poređajte čokoladice po izboru.
Beli čokoladu otopite sa uljem i pustite da se prohladi.
Crnu čokoladu otopiti sa uljem i pustiti da se prohladi.
Papir za pečenje iseći po dužini i visini torte.Prelijte čokoladom i crnom i belom.Pustite da se prohladi pa makazama iseći trake .Ohladiti.Hladnu čokoladu naizmenično stavljati oko torte .Dobro rashladiti.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар