Čokoladna torta |
Čokoladno-čokoladna torta,za sve ljubitelje čokolade,za probirljive sladokusce,za praznik,za divan dan !
Potrebno je za fil :
300 gr šećera u prahu
20 žumanaca
300 gr margarina
400 gr čokolade
Potrebno je za koru x4 :
5 belanaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike fila
5 kašika mlevenih lešnika
Potrebno za dekoraciju :
200 gr šlaga
200 ml mineralne vode
roze mrvice za tortu
1 čaša menaž glazure
200 gr bele čokolade
4 kašika ulja
Priprema :
Prvo napravite fil .Umutite žumanca sa šećerom dok ne postane penasto i skuvajte fil na pari.U vruće dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.Margarin umutite penasto i sjedinite sa hladnim filom.
Za koru je potrebno da belanca umutite u čvrst šam,dodajte postepeno šećer i nastavite mućenje.Dodajte 2 kašike fila,brašno i mleven lešnik.Lagano sjediniti i peći koru na 200 C oko 10 minuta.Postupak ponovite još tri puta.Ohladiti kore.
Filovanje:
kora,fil,kora,fil,kora fil,kora
Šlag umutite sa mineralnom vodom i dekorišite tortu sa strane.Menaž glazuru otopite na 1 minuta i prelijte preko torte.Belu čokoladu otopite na pari sa uljem,pustite da se prohladi pa sipajte u kesu za zamrzivač i dekorišite tortu po želji.Pospite roze šećernim mrvicama.
Dobro rashladite u uživajte u ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар