субота, 25. фебруар 2017.

Čupava pogača

Čupava pogača
Čupava pogača







Vruća pogača sa sirom još te kako može da otera oblake i ulepša subotnje po podne !Uživajte u vikendu !

Potrebno je :

300 ml mleka
200 ml voda
1 kocka kvasac
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
1 jaje
2 belanca
900 gr brašno

Za premazivanje :

150 gr svinjske masti
2 žumanca
2 kašike brašna
30 gr susam
10 gr laneno seme
200 gr sira

Priprema :

Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,dodati šećer,izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom te ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju stavite jaje,belanca ulupajte viljuškom pa ih dodajte,zatim dodajte so,isipajte nadošli kvasac,polovinu brašna i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Pokrijte dok ne napravite fil.

Mast umutite penasto,dodajte žumanca i brašno.Sve lepo sjediniti da nema grudvica.

Testo rastanjite oklagijom na oko 5 mm debljine.Premažite filom 3/4 testa.Isecite na 4 dela testo po dužini.Složite jedan deo testa preko drugog.Onaj deo koji nije premazan ide na vrhu.Postupak ponovite još 2 puta bez odmaranja testa.

Ponovo razvući testo(ne baš mnogo tanko)i točkićem za testo preseci na kvadrate na oko 5x5 cm.Na svaki deo testa stavite po kašičicu sira i smotajte paketić i sa jedne i sa druge strane.Paketiće ređajte u posudu u kojoj će se peći,predhodno obloženom papirom za pečenje.

Malo fila ostavite za odozgore i premažite pogaču.Na vrhu spakovanog paketića pospite lanenim semenom a ostali deo posuti susamom.Pokriti i ostavite najmanje 30 minuta da miruje testo.Peći na 200 C oko 20 minuta.

Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар