Dvobojni minjoni |
Savršeno se uklapaju na svakom stolu.Prijaju i leti izimi !Proverite !
Potrebno za koru sa ajvarom :
4 jaja
1 dl ulja
2 čaše jogurta
4 kašike brašna
1 kesica prašak za pecivo
1 kašičica soli
4 kašike ajvara
Potrebno za koru sa spanaćem :
2 jaja
3 kašika ulja
1 čaša jogurta
1/2 kesice prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
3 briketa spanaća
Za fil :
300 gr sira
2 kuvana jaja
200 ml majoneza
kašičica senfa
malo bibera
400 gr šunke
2 kuvane šargarepe
1 kašika seckanog peršuna
100 gr kačkavalja
300 gr masline sa ukusom paprike
Priprema :
Za koru sa ajvarom je potrebno da belanca odvojite od žumanaca.Umutite belanca u čvrst šam pa postepeno dodajte žumanca.Smanjiti brzinu miksera pa postepeno dodajte,so,ulje,brašano pomešanim sa praškom za pecivo i jogurt.Isključite mikser pa dodajte ajvar.Promešati varjačom pa isipati smesu u pleh od električnog šporeta i peći na papiru za pečenje oko 10 minuta.Hladnu koru preseći na dva dela i dobićete dve kore odjednom.
Za zelenu koru je potrebno da belanca odvojite od žumanaca i umutite ih u čvrst šam.Dodajte žumanca postepeno i mutiti dok ne pobele.Postepeno dodajte jogurt,so,ulje,brašno pomašanim sa praškom za pecivo i na kraju briketi spanaća.Lagano promešati varjačom pa isipati u manji pleh i peći na 200 C oko 10 minuta.Ohladiti kore.
Za to vreme skuvati jaja i šargarepu.Hladno izrendati u posebnim činijama.
Sir izgnječite viljuškom,dodajte majonez , biber i senf i seckanu salamu.Izmešati varjačom pa smesu podeliti na dva dela.U jedan deo dodati kuvana izrendana jaja a u drugi rendanu šargarepu i list peršuna.
Filovanje :
kora sa ajvarom,ceo fil sa peršunom i šargarepom,kora sa spanaćem,ceo fil sa jajima,kora sa ajvarom.Malo fila ostavite za premazivanje,narendajte kačkavalj ,umotajte u foliju i ostavite da prenoći.Sutradan secite na štanglice i svaku dekorišite sa maslinama.
Uživajte,prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар