Čokoladni kroasani sa kandiranim voćem |
Današnja inspiracija za ove čokoladne kroasane je moja sestra Vesna !Vesna,za mene si moralni pobednik !Ljubim !
Potrebno je za testo :
300 ml mleka
200 ml voda
5 kašika šećera
1 kašika soli
1 kocka kvasac
1 jaje
1 belance
100 ml ulja
1 kg brašna
1 rendana kora limuna
3 štangle otpljene čokolade
Potrebno za fil :
250 gr mlevenih oraha
100 gr čokolade
100 gr kandiranog voća-ja sam stavila brusnicu,suvo grožđe,sušenu bananu,papaju
100 ml mleka
100 gr šećera
Za premazivanje je potrebno :
250 gr margarina
1 žumnace
1 kašika ulja
po želji šećer u prahu
Priprema :
Prvo napravite fil.U šerpicu stavite mleko,čokoladu i šećer,Otopiti na laganoj vatri pa dodati mlevene orahe i kandirano voće.Promešati da se sjedine sastojci i ostavite da se hladi.
Izdrobiti kvasac i pomešati ga sa mlakim mlekom i vodom.Dodati šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostaviti par minuta da krene kvasac.
U odgovarajuću posudu staviti jaje,belance,ulje,so,polovinu brašna,narendajte koru limuna,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na dva dela.U jedan deo dodati omekšalu ,prohlađenu čokoladu.Dodati još malo brašna ako je potrebno i umesiti glatko testo.Odmah podelite obe lopte na 6 delova,na 6 čokoladnih i 6 običnih.
Svaki deo rastanjite oklagijom i poređati naizmenično jednu običnu i jednu čokoladnu koru.Svaki deo namažite omekšalim margarinom.
Od svih 6 delova rastanjite veliki krug i točkićem za testo preseći na više delova ,kao za kiflice,ali ne do sredine testa.Svaki deo saviti ka unutra,jedan preko drugog.Dodati još malo brašna i opet rastanjiti testo u veliki krug.Točkićem preseći na kroasane željene veličine i na svaki kroasan staviti po kašiku hladnog fila.Smotati kroasan i ređati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.
Postupak ponoviti i sa preostalim testom.Ostaviti kroasane najmanje 2 sata da miruju.Žumance umutiti sa malo ulja i četkicom premazati svaki kroasan.Peći na 200 C dok ne porumeni.
Uživati u divnom ukusu čokoladnih kroasana.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар