Punjena torta |
Kremasta i puna fila.Ukus krem banana vraća u detinjstvo !
Potrebno je :
12 jaja
12 kašika šećera
24 kašika mlevenih oraha
5 kašika brašna
Za preliv .
500 ml vode
12 kašika šećera
200 gr čokolade
I još je potrebno :
500 gr krem šlag
400 ml mleka
4 žumanca
4 kašika šećera u prahu
300 gr margarina
200 gr mleko u prahu
10 krem banana
200 gr žele bombone
Priprema :
Umutiti jaja sa šćerom penasto.Kad se dobro umuti dodati mleven orah i brašno.Lagano promešati .Peče se u šerpi od 5 litra na 180 C dok ne porumeni.Pečenu koru ohladiti.Nožem preseći gornji sloj testa i izdubiti sredinu torte da ostanu samo krajevi i dno.Prokuvati vodu sa šećerom i čokoladom.Pustiti da se malo prohladi pa preliti testo koje je izvađeno iz torte.Pustiti da se skroz ohladi.Žumanca umutiti penasto sa šećerom u prahu i skuvati fil na pari.Ohladiti.
Šlag umutiti sa mlekom.Kad se umuti čvrsto postepeno dodajte mleko u prahu,neprestano muteći.Margarin umutiti penasto dodati mu umućena žumanca i 5 kašika šlaga.Sjediniti mikserom da se dobije glatka krema.Podeliti ga na dva dela.U jedan deo dodati iseckane žele bombone a drugi sjediniti sa testom koje je bilo preliveno čokoladom.Dodajte mu useckane krem banane.Napuniti tortu.Prvo stavite deo sa čokoladom zatim žuti fil i na kraju šlag.Dekorisati po želji.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар