недеља, 15. мај 2016.

Lisnati puž

Lisnati puž
Lisnati puž









Nedelja je dan kad šef Šaljive kuhinje voli da eksperimentiše u kuhinji !Malo je reći da su svi moji degustatori bili oduševljeni  !Lisnati puž sa sirom je definitivno nešto što ću stalno praviti u svojoj kuhinji !Mekan,lisnat,pun sira,sa prilogom ili bez podjednako je dobar !Drage domaćice,ako ne znate gde da potrošite salo, ovo je pravi recept  gde ga možete upotrebiti i biti svoj na svome !


Potrebno je :

1 jaje
1 belance
1/2 kocke kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 čaša jogurta
2 dl mleka
1 dl vode
900 gr brašna

Za premazivanje :

200 gr sala-možete koristiti margarin ili maslac
200 gr sira
1 žumance
1 kašika jogurta
30 gr susam

Priprema :_

U odgovarajuću posudu izmrviti kvasac dodati mlako mleko ,vodu,šećer i nekoliko kašika brašna.Varjačom izmešati smesu i pustiti 5 minuda da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaja,jogurt,so,isipati nadošli kvasac i sa brašnom,koje dodajete postepeno ,zamesiti glatko testo.Pokriti ga krpom i ostavite 20 minuta da krene.Nadošlo testo premesiti i oklagijom razvijte krug debljine oko 5 mm.Premazati salom ceo krug i izmrviti sir.Ako je sir za mazanje,premazati testo.Točkićem za testo preseći trake na oko3-4 cm.Prvu traku uviti kao rolat i nju stavite u sredini teprije gde će se peći.Ostale trake ređajte oko tog prvog kruga s tim da gde se završava predhodna traka tu počinje sledeća.Sve trake tako poređane daju veliki krug.Žumance umutiti  sa jogurtom i premazati puža.Posuti ga susamom,ostaviti dok se zagreje rerna i peći na 200 C dok ne porumeni !
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар