Pita sa zeljem sa razvijenim korama
Nek Vam razvijene domaće kore ne budu prepreka za ovu pitu.Relativno brzo se prave i bićete oduševljeni kad vidite da se kora razvlači i prekrije ceo sto.Probajte,nije teško !
Potrebno je :
400 ml mlake vode
1/2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
800 gr brašna
Za fil je potrebno :
4 jajeta
300 gr sira
2 kašike projinog brašna
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
9 kašika rastopljene masti
1 dl mineralne vode
oko 30 listova zelja
Priprema :
Zamesiti testo od mlake vode,soli,maslinovog ulja i brašna.Umesiti glatko testo i odmah ga podelite na 6 delova.Razvući oklagijom testo da se napravi krug veličine tanjira i premazati samo tri sa nerastopljenom mašću.Preostalim testom preklopiti ,pritisnuti malo ivice i pokriti celofanom i ostaviti 45 minuta da miruje testo.
Za to vreme očistiti zelje.Skinuti im žilice,oprati i iseći na manje delove.Dodati sir,jaja,prašak za pecivo i projino brašno .Sve izmešati viljuškom.
Na sto stavite stolnjak i stavite jednu koru.Rukama razvlačite koru sa svih strana polako.Rzvlačite rukama u krug više puta ,koliko god može.Može i da pukne kora ali to ne predstavlja problem.Na koru stavite trećinu fila,smotajte koru uz pomoć stolnjaka sa svih strana da napravite pravougaonik.Stavite po 3 kašika rastopljene masti i zavijte koru,pola s jedne a pola s druge strane ,do sredine.Tako smotanu koru stavite u pleh koga ste obložili pek pairom.Postupak ponoviti i sa ostalim korama.Peći na 200 C dok ne porumeni.Pred kraj pečenja izvaditi iz rerne i poprskati sa 1 dl mineralne vode.Vratiti u rernu još jedan minut da ispari voda i izvadite pitu.Pokrijte krpom i ostavite da se prohladi.Služiti sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Uživajte u ukusu.
Prijatno !
Nek Vam razvijene domaće kore ne budu prepreka za ovu pitu.Relativno brzo se prave i bićete oduševljeni kad vidite da se kora razvlači i prekrije ceo sto.Probajte,nije teško !
Potrebno je :
400 ml mlake vode
1/2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
800 gr brašna
Za fil je potrebno :
4 jajeta
300 gr sira
2 kašike projinog brašna
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
9 kašika rastopljene masti
1 dl mineralne vode
oko 30 listova zelja
Priprema :
Zamesiti testo od mlake vode,soli,maslinovog ulja i brašna.Umesiti glatko testo i odmah ga podelite na 6 delova.Razvući oklagijom testo da se napravi krug veličine tanjira i premazati samo tri sa nerastopljenom mašću.Preostalim testom preklopiti ,pritisnuti malo ivice i pokriti celofanom i ostaviti 45 minuta da miruje testo.
Za to vreme očistiti zelje.Skinuti im žilice,oprati i iseći na manje delove.Dodati sir,jaja,prašak za pecivo i projino brašno .Sve izmešati viljuškom.
Na sto stavite stolnjak i stavite jednu koru.Rukama razvlačite koru sa svih strana polako.Rzvlačite rukama u krug više puta ,koliko god može.Može i da pukne kora ali to ne predstavlja problem.Na koru stavite trećinu fila,smotajte koru uz pomoć stolnjaka sa svih strana da napravite pravougaonik.Stavite po 3 kašika rastopljene masti i zavijte koru,pola s jedne a pola s druge strane ,do sredine.Tako smotanu koru stavite u pleh koga ste obložili pek pairom.Postupak ponoviti i sa ostalim korama.Peći na 200 C dok ne porumeni.Pred kraj pečenja izvaditi iz rerne i poprskati sa 1 dl mineralne vode.Vratiti u rernu još jedan minut da ispari voda i izvadite pitu.Pokrijte krpom i ostavite da se prohladi.Služiti sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Uživajte u ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар