Belo meso u saftu |
Savršeni predlog za sutrašnji ručak !Uz zelenu salatu i pivo daje odličnu kombinaciju i odgovor na jedno ,te isto pitanje "šta sutra za ručak " !
Potrebno je:
- 6 šnicli pilećeg mesa
- 1 veća tikvica
- 1 veći paradajz
- 100 g margarina
- 50 g prezli
- 1 čaša pavlake
- 100 ml mleka
- 1 kašičica začinskog bilja
- po ukusu soli
- malo bibera
- malo mirođije
- Priprema _
- Tikvoce oguliti i iseći na deblje šnite. Belo meso iseći na šnicle. U suvom teflom tiganju izgrilovati tikvice sa jedne i druge strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju. U istom tiganju dodati šnicle i grilovati ih na isti način, i sa jedne, a i sa druge strane..I tikvice i šnicle belog mesa ređati naizmenično u silikonskom pekaču. Posoliti ih i dodati začinsko bilje.
- Paradajz iseći na deblje kolutove. Poređati ih nepravilno između tikvica i šnisli.
- Margarin otopiti na laganoj vatri, dodati prezle, pavlaku, mleko, začinsko bilje i sve zajedno mešati dok se ne dobije kompaktna smesa. Preliti preko šnicli.
- Peći na 180 C 30 minuta.
- Uživati u prelepom ukusu sočnih, kiselkastih šnicli.
- Dekorisati mirođijom. Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар