Ako ste ljubitelj finih,kremastih kolača bez jaja onda je ovo recept koji tražite !
Potrebno je:
- 3 čaše jogurta
- 200 g šećera
- 200 g kokosa
- 200 g griza
- 1 kesica praška za pecivo
Za sirup:
- 250 g šećera
- 4 dl vode
Za fil:
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 15 kašika brašna
- 200 g margarina
- 3 kesice vanilin šećera
Za dekoraciju:
- 200 g krem šlaga
- 2 dl kisele vode
- U vanglu isipati jogurt, dodati šećer, kokos, griz i prašak za pecivo.
- Smesu izmešati kašikom.
- Pleh obložiti pek papirom i sipati masu da se peče na 200 C 15-tak minuta.
- Dok se peče kora napraviti fil. Brašno, šećer razmutiti sa malo mleka i sve zajedno zakuvati u preostalo mleko.
- Za sirup ušpinovati šećer i vodu. Kad je kora gotova preliti je sa mlakim sirupom.
- Umutiti margarin penasto sa vanilin šećerom i dodati beli fil. Sve zajedno miksati da dobijete penastu kremu.
- Preko kore staviti beli fil.
- Preko fila umućeni beli šlag sa kiselom vodom.
- Ostaviti da se hladi u frižideru
- Seći na željenu parčad.
- Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар