Kroasani sa sirom |
Nema ništa lepše nego kad dom zamiriše na vruće kiflice !I to dupla mera !Ne znam da li se Vama dešava ali ja napravim 30-ak fotografija,eliminišem koje mi se ne dopadaju i nekako mi uvek ostanu tri i ne mogu da se odlučim koja je bolja.Baš sam u velikoj nedoumici ili možda ne vršim dobro eliminaciju !Ne znam u čemu je fora !Pa da krenemo :
Potrebno je :
2 jajeta
1 belance
2 dl mlakog mleka
2 dl jogurta
2 dl mineralne vode
1 dl vode
1 dl ulja
1 kockica kvasca
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
1200 gr brašna
Za premazivanje .
250 gr margarina
300 gr sira
1 žumance
1 kašika pavlake
30 gr susama
3 gr morske soli
Priprema :
Kvasac rastopite sa mlekom,dodajte šećer i 2 kašike brašna.Izmešajte varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajuću posudu stavite jaja,so,ulje,jogurt,vodu,isipajte nadošli kvasac i sa brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na tri dela.Svaki deo na 6 loptica.Svaku lopticu razviti oklagijom do veličine plitkog tanjira i narendajte margarin.Sve šest kora stavljajte jednu preko druge a između stavljajte rendani margarin.Zadnja kora se ne premazuje.Postupak ponoviti i sa ostalim delom testa.Sad razviti veliki krug što tanje.Točkićem za testo preseći na 16 delova .Ako želite manje možete seći i na više delova.Na svakom širem delu stavljati po parče sira i motati kroasan.Ređati u plehu sa blagim razmakom.Postupak ponavljati i sa preostalim delom testa.Pokriti ih krpom i ostavite najmanje 2 sata da narastaju.Žumance umutiti sa pavlakom i četkicom premazati svaki kroasan.Posuti susamom i morskom solju.Peći na 200 C dok ne porumene.
Uživati u divnom ukusu.Kroasani su lepi i sutradan ali samo ako ostanu !
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар