Argentinske ćufte sa tikvicom |
Ručak za prave gurmane !Probajte !
Potrebno je:
- 400 g krompira
- 400 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 jajeta
- 4 kašike prezli
- malo belog bibera
- malo crnog bibera
- malo aleve paprike
- 1 kašičica rendanog đumbira
- dosta seckanog peršuna
- malo začinskog bilja
- po ukusu soli
- 2 manje tikvice
- 3 paradajza
- 5 kašika ulja
- Krompir očistiti, oprati i izrendati. Dodati mu mleveno meso i sve začine. Crni i beli luk iseći na sitne kockice i dodati smesi. Đumbir izrendajte na sitno rende. Dodati jaja i prezle. Rukom mesite testo da se sjedine sastojci. Ostavite ih 2 sata u frižideru. Ulje zagrejte, od mase pravite male kuglice i ubacite na vrelom ulju da se prže sa jedne i druge strane. Kad budu uhvatile lepu rumenu boju izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masnoće.
- Tikvice očistiti i iseći na sitne kocke. U šerpi stavite malo ulja i dodajte tikvice, nalijte sa 2 dl vode i pustiti da se tikvice dinstaju. Šerpa treba biti šira, a plića, jer kad se ubace cufte da se ne bi mesale već samo treba prodrmati šerpu.
- Kad tikvice omekšaju dodati oljušten i isečen paradajz i poređati ćufte. Dodati još vode i pustiti da se ćufte krčaju na laganoj vatri još sat vremena uz povremeno protresanje šerpe. Dodati začine po želji. Skloniti sa ringle i dodati dosta seckanog peršuna. Uživati u ukusu.
- Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар