Kroasani sa sirom |
Uvek aktuelni !Za doručak,užinu ili večeru ?Odlučite sami !Hrskavi su i mekani !
Sastojci
- 2 jajeta
- 2 dl mlakog mleka
- 1 dl kisele vode
- 1 dl ulja
- 1 kockakvasca
- 1 kesicapraska za pecivo
- gr oko 900brasna
- 200 gr tvrdog sira
- 200 gr margarina
- 20 gr susama
- 1 kasicica šećera
- 3 kasicice soli
- 1 žumance
Uputstvo za pripremu
- izmrviti kvasac sa mlekom,dodati secer i 10 kasike brasna.
- Ostaviti desetak minuta da krene kvasac.
- U vanglu staviti jaja,so,ulje,vodu,prasak za pecivo i sa brasnom zamesiti glatko testo.
- Ostaviti na toplom da nadodje.
- Nadoslo testo podeliti na tri jufke.
- Svaku jufku na 5 delova.
- Svaki deo razviti oklagijom do velicine plitkog tanjira.
- Spojiti po 5 delova.
- Izmedju svake narendati margarin,sem na zadnju.
- Razviti veliki krug,sto tanje moze i preseci na 16 delova.
- Na svakom delu staviti po parce sira i motati kroasane.
- Redjati u plehu oblozenom pek papirom.
- Zumance razmutiti sa malo ulja i cetkicom premazati svaki kroasan.
- Posuti susamom.
- Ostaviti 10-ak minuta da krenu i peci na 200 C dok ne porumene.
- Postupak ponoviti i sa preostalim testom.
Нема коментара:
Постави коментар