Gurmanski gulaš |
Sastojci
- 500 gr svinjskog mesa
- 2 glavic ecrni luk
- 2 vece sargarepe
- 1 celer manji
- 1 koren persuna
- 2 dl mleveni pardajz
- 3 sveze paprike
- 1 ljuta papričica
- suvi biljni začin
- solipo ukusu
- prstohvat mirodjije
- bibera po ukusu
- 2 kasike brašna
- malo persunovog lista
- bibera malo
- ulje 2 kašike
- Uputstvo za pripremu
- Na ulju proprziti sitno secen crni luk dok ne dobije zlatno -zutu boju.
- Dodati meso iseceno na krupnije komade.
- Sve zajedno dinstati uz povremeno dolivanje vode.
- Sargarepu,celer i paskanat iseci na kocke i dodati da se zajedno dinsta.
- Zatim dodati mleveni paradajz i papriku isecenu na trake.
- Dodati zacine po zelji.
- Zajedno dinstati uz povremeno dolivanje vode.
- Pred kraj razmutiti brasno sa malo vode i dodati u gulas.
- Treba da se krcka jos 10- ak minuta na tihoj vatri.
- Skloniti sa sporeta i dodati sitno secen persun.
- Probajte i uzivajte.Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар