петак, 4. септембар 2020.

Francuska rorta



Za ljubitelje baš,baš čokoladne torte.Hvala Sunčici Stanković na divnom recepu !

Potrebno je :

3 jaja

3 kašika šećera

3 kašika brašna

3 kašika tople vode

3 kašika ulja

1 kašika kakao

1 kašičica prašak za pecivo


Recept za ganaš :

350 ml slatke pavlake

300 gr crne čokolade


Recept za fil :

1 l čokoladno mleko

4 pudinga od čoklade

3 kašika šećer

3 žumanca

100 gr crne čokolade

250 gr margarin

3 kašika ne umućenog šlaga

Priprema :


Odvojiti belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst šam.Kad se dobro umuti dodati šećer i nastaviti mućenje a potom i žumanca.Kad postane kremasto dodati lagano toplu vodu,ulje,kakao i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Sve sjedinite lagano mikserom.Isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje i peći na 200 C oko 10 minuta.Napraviti 4 ovakve kore i ohladiti.

Za ganaš je potrebno da čokoladu izlomite na sitnije kocke i prelijte pavlakom koju ste zagrevali do tačke ključanja.Ostaviti 2-3 minuta a zatim sjediniti špatilom i mešati dok ne postane kremasto.Dobro ohladiti.Hladni  ganaš umutite mikserom.

Za fil  pudinge razmutite sa malo mleka,zakuvati sa čokoladnim mlekom kome ste dodali šećer i umućena žumanca.Pri kraju kuvanja dodajte čokoladu.Ohladite.

Margarin umutite penasto,dodajte mu prah šlag i sjedinite sa hladnim filom.

Filovanje :

kora.ganaš.krem,kora...

Dekoracija po želji !


Нема коментара:

Постави коментар