Za ljubitelje baš,baš čokoladne torte.Hvala Sunčici Stanković na divnom recepu !
Potrebno je :
3 jaja
3 kašika šećera
3 kašika brašna
3 kašika tople vode
3 kašika ulja
1 kašika kakao
1 kašičica prašak za pecivo
Recept za ganaš :
350 ml slatke pavlake
300 gr crne čokolade
Recept za fil :
1 l čokoladno mleko
4 pudinga od čoklade
3 kašika šećer
3 žumanca
100 gr crne čokolade
250 gr margarin
3 kašika ne umućenog šlaga
Priprema :
Odvojiti belanca od žumanaca i umutite ih u čvrst šam.Kad se dobro umuti dodati šećer i nastaviti mućenje a potom i žumanca.Kad postane kremasto dodati lagano toplu vodu,ulje,kakao i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Sve sjedinite lagano mikserom.Isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje i peći na 200 C oko 10 minuta.Napraviti 4 ovakve kore i ohladiti.
Za ganaš je potrebno da čokoladu izlomite na sitnije kocke i prelijte pavlakom koju ste zagrevali do tačke ključanja.Ostaviti 2-3 minuta a zatim sjediniti špatilom i mešati dok ne postane kremasto.Dobro ohladiti.Hladni ganaš umutite mikserom.
Za fil pudinge razmutite sa malo mleka,zakuvati sa čokoladnim mlekom kome ste dodali šećer i umućena žumanca.Pri kraju kuvanja dodajte čokoladu.Ohladite.
Margarin umutite penasto,dodajte mu prah šlag i sjedinite sa hladnim filom.
Filovanje :
kora.ganaš.krem,kora...
Dekoracija po želji !
Нема коментара:
Постави коментар