Nezamenljiva !Uvek aktuelna !Dobro poznata svima !
Potrebno je :
400 gr šećer
200 ml vode
300 gr mleveni keks
300 gr mleven orah
250 gr margarin
70 gr čokolade
Za glazuru :
200 gr crne čokolade
30 gr bele čokolade
6 kašika ulja
Priprema :
Šećer preliti vodom i staviti na ringlu samo da proključa.Dodati mleven keks,orahe i margarin kocku po kocku.Mešati na laganoj vatri da se masa izjednači.
Skloniti sa šporeta i podeliti na dva dela.U jedan deo staviti čokoladu , mešati da se ujednači a drugi deo ostaje isti.Na plato prvo oblikovati svetliji deo pa isipati deo sa čokoladom.
Kad se skroz ohladi i stegne kolač preliti glazurom od čokolade koju ste otopili na pari sa uljem.Dobro rashladiti i seći po želji.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар