Trougllići sa mileramom |
Em dekorativno,em ukusno !Pravi zalogaj za sve gurmane !
Potrebno je :
4 jajeta
1 ravna kašičica soli
5 kašika brašna
2 kašike ulja
4 kašika ajvara
1/2 kesice prašak za pecivo
Potrebno za fil :
300 gr milerama
1/2 kašičice beli luk u granulama
2 kuvana belanca
50 gr pikantni suncokret
Za dekoraciju :
2 kuvana žumanca
Priprema :
Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti čvrst šam.Kad se dobro umuti dodati žumanca,nastaviti mućenje dok žumanca ne pobele.Dodati so,ulje i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Smanjiti brzinu miksera pa sjediniti smesu a zatim dodati ajvar i kašikom lagano promešati.Isipati u pleh od električnog šporeta koga ste obložili papairom za pečenje i peći na 200 C oko 10 minuta.
Pečenu koru ohladiti pa podeliti uzdužno na 3 jednaka dela.
Jaja obariti i odvojiti belanca.Izrendati ih na sitno rende.
Pomešati mileram sa rendanim belancima,dodati beli luk u granulama i pikanti suncokret.
Filovati :
kora,polovina fila,kora,druga polovina fila,kora.Malo fila ostavite za odozgore i narendati žumanca.Dobro rashladiti.
Seći trougliće.Prjatno !
Нема коментара:
Постави коментар