Figaro |
Za sve ljubitelje oraha i grilijaša !
Uvek se nekako nađe kad su slavlja i velika okupljanja i uvek prvi nestane sa tanjira !
Potrebno je:
400 gr šećer
250 gr margarin
300 gr seckan orah
6 žumanca
6 kašika šećer
2 male oblande
Priprema :
Šećer karamelizujte.Kad se istopi i dobije svetlo braon boju,sklonite sa vatre pa dodajte margarin isečen na sitnije komade.Mešajte da se istopi pa umešajte i seckan orah.Promešajte.
Žumanca umutitite sa šećerom(može viljuškom),šerpu vratite na ringlu i polako sipajte već umućena žumanca.Kuvati na laganoj vatri 1-2 minuta.
Ostavite da se prohladi uz povremeno mešanje a onda razliti između dve oblande.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар