Posni krekeri |
Krekeri koji se tope u ustima !Idealni su za posna slavlja,predjela ali i uz pivo !
Hvala @Coolinarija na divnom receptu !
Potrebno je :
200 gr brašna
1 kašičica soli
1/2 prašak za pecivo
1/2 kašičive bibera
1/2 kašičice ruzmarina
60 gr kačkavalja
50 gr margarin
40 ml ulja
30 ml hladne vode
Priprema :
Sve suve sastojke sjediniti pa dodati margarin i utrljati ga u brašno.Dodati ulje i vodu pa zamesiti testo.
Testo rastanjiti na željenu debljinu i modlicom vaditi krekere.Krekere izbockati viljuškom i peći na 200 C prvih nekoliko minuta azatim smanjiti na 160 C i peći dok ne porumene.
Idealni su za posna predjela ali i kao samostalni su čist pogodak !
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар