Crni integralni hleb |
Najlepše se jede u društvu a najlepše je kad to društvo voli domaći hleb,onako vruć iz rerne !
Potrebno je :
300 ml kisele vode
100 gr crno brašno
100 gr speltino brašno
100 gr integralno brašno
50 gr ječmeno brašno
50 gr raženo brašno
2 kašike susama
2 kašike mlevenog lana
1 kesica prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbome
1 kašičica soli
Za posipanje :
20 gr susam
20 gr laneno seme
Priprema :
U posudu stavite kiselu vodu,crno,speltino,integralno,ječmeno i raženo brašno.Mešajte varjačom pa dodajte prašak za pecivo,dodu bikarbonu,lan i susam.
Testo je retko.Sipajte ga u pleh koga ste obložili papirom za pečenje i ostavite ga najmanje 30 minuta da miruje.
Premažite ga hladnom vodom pa pospite susamom i mlevenim lanom.
Pecite na 180 C oko 30 minuta.
Uživajte u ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар