среда, 18. април 2018.

Lešnik torta

Lešnik torta
Lešnik torta






Recept star 20 godina ali ne gubi na popularnosti !

Potrebno je :

Umutiti 2 kore od po:

8 belanaca
13 lašika šećera
8 kašika mlevenih oraha
3 kašika brašna

Potrebno za I fil :

16 žumanaca
10 kašika šećera u prahu

Potrebno za II fil :

750 ml mleka
9 kašika brašna
14 kašika šećera

Potrebno za II fil :

250 gr margarin
200 gr šećer u prahu
200 gr seckane milke čokolade
300 gr izmrvljene plazme
200 gr prepečen seckani lešnik

Za dekoraciju :

200 gr krem šlag od vanile
200 ml gazirane vode

Priprema :

Umutit belanca u čvrst šam.Postepeno dodajte šećer,neprekidno muteći.Kad se dobro umuti dodajte mleven orah i brašno.Lagano promešajte i sipajte u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.

Pecite na 200 C oko 10 minuta.Na isti način umutite još jednu identičnu koru.

Za fil je potrebno da žumanca umutite sa šećerom u prahu i skuvate fil na pari.Ohladiti.
Brašno razmutite sa malo mleka a ostatak mleka staviti da provri sa šećerom.Kad provri zakuvajte kao puding.Ohladiti.

Margarin umutite penasto sa šećerom u prahu.Sva tri fila spojiti,izmikstai i izdvojiti 10 kašika fila za odozgore i sa strane.

Ostatak fila podeliti na 3 dela.U prvi deo dodati iseckanu milka čokoladu.

U drugi deo dodati izlomljenu plazmu a u treći dep seckane prepečene lešnike.

Između dve kore staviti celokupan fil.Premazati ostatkom žutof fila.

Krem šlag od vanile umutiti pa dekorisati tortu.
Prijatno !



Нема коментара:

Постави коментар