![]() |
Lešnik torta |
Recept star 20 godina ali ne gubi na popularnosti !
Potrebno je :
Umutiti 2 kore od po:
8 belanaca
13 lašika šećera
8 kašika mlevenih oraha
3 kašika brašna
Potrebno za I fil :
16 žumanaca
10 kašika šećera u prahu
Potrebno za II fil :
750 ml mleka
9 kašika brašna
14 kašika šećera
Potrebno za II fil :
250 gr margarin
200 gr šećer u prahu
200 gr seckane milke čokolade
300 gr izmrvljene plazme
200 gr prepečen seckani lešnik
Za dekoraciju :
200 gr krem šlag od vanile
200 ml gazirane vode
Priprema :
Umutit belanca u čvrst šam.Postepeno dodajte šećer,neprekidno muteći.Kad se dobro umuti dodajte mleven orah i brašno.Lagano promešajte i sipajte u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.
Pecite na 200 C oko 10 minuta.Na isti način umutite još jednu identičnu koru.
Za fil je potrebno da žumanca umutite sa šećerom u prahu i skuvate fil na pari.Ohladiti.
Brašno razmutite sa malo mleka a ostatak mleka staviti da provri sa šećerom.Kad provri zakuvajte kao puding.Ohladiti.
Margarin umutite penasto sa šećerom u prahu.Sva tri fila spojiti,izmikstai i izdvojiti 10 kašika fila za odozgore i sa strane.
Ostatak fila podeliti na 3 dela.U prvi deo dodati iseckanu milka čokoladu.
U drugi deo dodati izlomljenu plazmu a u treći dep seckane prepečene lešnike.
Između dve kore staviti celokupan fil.Premazati ostatkom žutof fila.
Krem šlag od vanile umutiti pa dekorisati tortu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар