Baklavice sa čokoladom |
Mir Božiji,Hristor se rodi !
I da ovu godinu započnem sa slatkim,tradicionalnim i proverenim receptom koji nikad ne izlazi iz mode !
Potrebno je :
500 gr tankih kora za baklavu
100 gr mlevenih oraha
100 gr keksa
150 gr krupno rendane čokolade
180 gr margarin
Potrebno za sirup :
800 gr šećer
500 ml vode
2 kesice vanilin šećera
1 limun
1 narandža
Priprema :
Izrendati čokoladu na krupno rende.Dodati orah i keks i kašikom sjediniti smesu.Uvijati po 2 kore sa po 2 kašike smese.Ređati u pleh,pre pečenja iseći na kocke i preliti sa rastopljenim margarinom.Peći na 200 C oko 10 minuta.
Hladnu baklavu preliti vrućim sirupom.
Za sirup je potrebno da skuvate šerbet od šećera i vode,ređe nego za slatko.Dovoljno da vri 2 minuta.Kad se ušpinuje dodati vanil šećer , limun i narandžu isečene na kolutove.Pustiti da "baci ključ"pa preliti šerbetom.Kolutove limuna i narandže rasporediti po celoj baklavi.Dobro rashladiti i uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар