![]() |
Kroasani sa slaninicom i pavlakom |
Toliko su uskusni da im je teško odoleti !Kad ih jednom napravite pravićete ih stalno !Doduše,ja možda i ne bih ali deca insistiraju.Tu sam da ispunjavam želje !
Potrebno je :
2 jajeta
400 ml mleka
100 ml voda
1 kocka kvasac
3 kašike ulja
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
900 gr brašna
I još je potrebno :
200 gr suve slaninice
1 čaša pavlake
1 jaje
30 gr susam
200 gr margarin
Priprema :
Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,dodati šećer ,izmrviti kvasac i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite jaja,ulje,so,polovinu pripremljenog brašna,isipajte nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na dve lopte.
Svaku lopticu podelite još na 6 loptica.Rastanjiti ih oklagijom i na svaku narendati margarin,sem na zadnju.Složiti jednu na drugu i oklagijom razviti veliki krug.Krug preseći na 16 delova(može i više i manje)u zavisnosti koliko želite da vam budu veliki kroasani.
Na svaki deo testa staviti pola kašičice pavlake i deo suve slaninice.Urolati kroasane i stavljati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.
Postupak ponavljati dok ne smotate sve kroasane.
Pokriti prianjajućom folijom i ostavite 70 minuta da miruju,da dobro narastu.
Jaje umutite viljuškom i premazati svaki kroasan.Posuti susamom.Peći na 200 C oko 20 minuta.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар