Pikantne lepinje |
Dobro jutro !Lepinje vruće,topli doručak na stolu,miriše ceo 8 sprat !
Potrebno je :
200 ml mlake vode
100 ml mleka
1/2 kocke kvasac
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
3 kašika ulja
600 gr brašna
I još je potrebno :
3 para rošriljskih kobasica
20 gr kima
Priprema :
Prvo ispržite kobasice sa svih strana da blago porumene i ostavite ih da se hlade.
Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa mlekom,dodati izmrvljeni kvasac,kašičicu šećera i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.
U drugu posudu stavite polovinu brašna,so,ulje,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo odmah podelite na dva dela.Razvucite oklagijom testo u vidu lepinja,tanko.Premažite lepinju mlakom vodom,pospite kimom,poređajte cele roštiljske kobasice ,pokrijte krpom i ostavite 30 minuta da miruju.
Peći na 200 C oko 10 minuta,da blago porumene.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар