Narandža torta |
Nedelja je dan kad se ne broje kalorije !Narandža i čokolada u duploj meri-dovoljno,taman toliko da se posluži 60 osoba !
Potrebno je umutiti 3 kore od po :
8 belanaca
8 kašika šećera
80 gr mlevenih oraha
80 gr rendane čokolade
1 kašika brašna
i 1/4 smese od :
300 gr seckanih smokvi
300 gr suvog grožđa
3 barene narandže
Potrebno za fil :
24 žumanca
600 gr šećera
1 dl mleka
250 gr margarina
100 gr maslaca
1/2 kore narandže
Za dekoraciju :
200 gr čokolade
8 kašika ulja
200 gr šlag krema
200 ml mleka
Za ovu priliku meru sam uvećala dva puta !
Priprema :
Najpre obariti narandže.Ostaviti ih da se ohlade pa sitno iseckati.Iseckati i suve smokve i sve zajedno sjediniti i dodati suvo grođže.
Belanca umutiti u čvrst šam pa postepeno dodati šećer i mutiti još 10 minuta.Isključiti mikser pa dodati rendanu čokoladu,mleven orah i kašiku brašna.Dodati 1/4 smese od seckanog voća i sve polako sjediniti varjačom.Isipati smesu u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Peći na 190 C oko 15 minuta.Kore su krte,oprezno.Pečene kore stavljati na plato koga ste posuli malo šećerom ,svaku pojedinačno.
Umutiti 3 identične kore.
Za fil je potrebno da umutite žumanca sa šećerom i malo mleka,penasto,dok ne pobele žumanca.Kuvati fil na pari i kad varjača počne da ostavlja trag u šerpi sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.
Umutite margarin i maslac penasto,dodajte hladan fil i narendajte koru od polovine narandže, na sitno rende.
4/4 seckanog voća ostaviti za odozgo.
Filovati :
kora,trećina fila,kora,trećina fila,kora,trećina fila,seckano voće
Šlag umutite sa mlekom a čokoladu otopite na pari sa uljem i dekorišite tortu po želji.
Dobro rashladite i uživajte u ukusu .
Prijatno !
.
Нема коментара:
Постави коментар