Posna torta sa malinama |
#onokad neko voli zelenu boju !Nadam se da sam ispunila zadatak.Srećna slava !
Potrebno je umutiti 2 kore od po :
1 čaša od jogurta sok od naranđže-gazirani
1 čaša šećera
2 čaše brašna
2 kašike ulja
2 kašeke đžema od kajsije
1 prašak za pecivo
Potrebno za fil :
1 litar gaziranog soka od naranđže
200 gr pudinga od vanile
400 gr margarina
200 gr šećer u prahu
800 gr malina
Potrebno za dekoraciju :
300 gr posni šlag
300 ml mineralne vode
100 gr bele čokolade
6 kašika ulja
100 gr crne čokolade
30 gr zelene mrvice za torte
Priprema :
U vanglicu sipajte sok od naranđže ,dodajte šećer,ulje,đžem i brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.Peći u pleh koga ste obložili papirom za pečenje na 200 C oko 10 minuta.Umutiti još jednu identičnu koru.Ohladiti !
Puding razmutite sa malo soka a ostatak soka stavite da se zagreva.Kad provri dodajte puding,smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje.Ohladiti.
Margarin umutite penasto.Dodajte šećer u prahu i polako dodajte,kašiku po kašiku skuvanog pudinga.Umutite u penastu smesu.
Finalni postupak :
kora,pola malina,pola fila,kora,maline fil.
Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja.
Otopite crnu čokoladu sa 3 kašika ulja.Prohladite.
Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte.Na pola papira isipajte crnu a na pola belu čokoladu.Pospite zelenim mrvicama.Pustite par minuta da se prohladi a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom.Ostavite da se stegne čokolada.
Šlag umutite sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji.Skidati čokoladu sa papira,naizmenično crnu i belu i ređati oko torte.
Dobro rashladiti.
Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар