Čizkejk sa jagodama |
Rođendanski čizkejk po želji jednog malenog dečaka.
Recept proveren i to više puta.
Potrebno je :
300 gr mlevene plazme
150 gr margarina
18 kašika mleka
Za beli fil :
450 gr sira
1 vanilin šećer
10 gr šelatin
50 ml vode
500 gr biljne pavlake
200 gr šećera u prahu
Za crveni fil :
450 gr smrznutih jagoda
100 ml vode
1 želatin
50 ml vode
4 kašika šećera
Priprema :
Prvo napravite crveni fil .Jagode prelijte sa vodom ,dodajte šećera i kuvajte najmanje 10 minuta.Želatin prelijte sa vodom i ostavite da nabubri,par minuta.Sklonite jagode sa šporeta ,pustite da se prohladi pa umešajte želatin.Promešajte da se smesa izjednači.
Mlevenu plazmu prelijte sa rastopljenim margarinom i mlekom.Umesite smesu pa rastanjite u okrugli kalup.
Umutite pavlaku,dodajte sir,vanilin šećer i šećer u prahu.Želatin prelijte sa vodom,ostavite par minuta da nabubri pa zagrejte ali paziti da ne provri.Mlak želatin umešajte u pavlaku i sve izmiksajte.Beli fil rasporedite preko mlevene plazme.Kad se crveni fil ohladi rasporedite ga preko belog fila.Ostavite da prenoći.Sutradan skinite kalup,secite po želji i uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар