Dobar dan !Nedelja je dan za prave stvari.Pita sa mesom je odličan izbor za nedelju pogotovu ako ste spavalica,kao ja.Uveče napravite pitu,ujutru samo pečete.Svi zadovoljni !Uživajte u današnjem danu !
Potrebno je :
1 kg kore za gibanicu
700 gr mleveno meso
6 jajeta
1 veća glavica crni luk
3 čena beli luk
po ukusu bibera
po ukusu soli
1 kašika začinsko bilje
2 dl ulja
1 čaša pavlake
3 dl mineralne vode
Priprema :
Na malo ulja propržiti sitno sečen crni luk,dok ne postane staklast.Dodati mleveno meso i mešati dok meso ne promeni boju.Dodati izgnječen beli luk,posoliti i pobiberiti.Skloniti sa špotera i pustiti da se prohladi.
Kore podeliti na tri dela .U ohlađenu smesu od mesa dodati jedno jaje i razmutiti.Meso podeliti na dva dela.Pleh malo zamastiti pa naslagati trećinu kora jednu preko druge pa naneti polovinu mesa.Prekriti drugom trećinom kora pa isipajte fil i na kraju završite opet korama.
Pitu preseći na željene parčice.
Jaja umutite penasto,dodajte pavlaku,ulje,mineralnu vodu i začin.Sve sjediniti mikserom pa isipajte preko pite.Malo nožem povucite ivice pite da može fil da dopre do zadnje kore.
Pitu ostavite u frižider da prenoci i sutradan pecite na 200 C oko 30 minuta.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар