Salata sa šargarepom |
Toliko je raznih salata a meni nekako najlepša ova sa šargarepom !Količinu birajte sami jer ja koliko da napravim uvek bude malo,pogrešim u proceni !
Potrebno je :
3 kg šargarepe
5 crvenih paprika
2 ljute papričice
3 glavice beli luk
2 veze paeršuna
250 ml sirće Bip
200 gr šećera
100 gr soli
300 ml ulja
5 gr vinobran
Priprema :
Šargarepu, ogulite, operite i stavite u dublji lonac da se obari u slanoj vodi.Ostaviti da se ohladi i hladnu iseći na kolutove željene debljine. Papriku iseći na krugove, a beli luk na sitne komade. U odgovarajuću posudu stavite isečenu šargarepu, papriku, beli luk, iseckani peršun. Preliti uljem, sirćem, vinobranom, sraviti šećer i so.Ostaviti da prenoći da se sastojci sjedine i povrće pusti svoj sok. Promešati povremeno. Tegle oprati, posušiti i kašikom stavljati salatu. Napuniti tegle, povezati celofanom i ostaviti za zimu. Prijatno.
Ako ne želite da stavljate vinobran onda pasterizujte tegle na uobičajen način. Ova salata može dugo da stoji u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар