Minjon torta |
Inspiracija su mi bili Filip i Petar .Nadam se da su uživali !
Potrebno je umutiti 3 kore od po :
4 jajeta
4 kašika šećera
3 kašika mlevenih oraha
1 kašika čokolade u prahu
1 kašika brašna
Za natapanje kora je potrebno :
400 ml čokoladno mleko
Za I fil je potrebno :
500 gr margarina za mazanje
250 gr šećera u prahu
400 gr mlevene plazme
4 čaše kisele pavlake
Za II fil je potrebno :
200 gr šlaga
200 ml mineralne vode
Za fondan je potrebno :
1 puna kašika meda
50 gr margarin
1 kesica želatina
30 ml vode
600 gr šećera u prahu
plava,žuta,crvena gel boja za torte
Priprema :
Umutiti jaja i šećer penasto dok ne pobeli.Dodati mlevene orahe,čokoladu u prahu i brašno.Izmešati varjačom i sipati u okrugli pleh prečnika 26 cm predhodno obložen pek papirom.Peći na 200 C dok ne porumeni.Umutiti 3 ovakve kore.
Za fil je potrebno da margarin i šećer u prahu umutite penasto.Dodajte pavlaku i mlevenu plazmu.
Šlag umutite čvrsto sa mineralnom vodom.
Na plato stavite prvu koru,natopite je čokoladnim mlekom,premažite polovinom prvog fila pa polovinom drugog fila.Stavite drugu koru pa ponovite postupak filovanja.Stavite i treću koru i premažite samo jednom kašikom fila .Preko treće kore ide fondan.
Dobro rashladite i uživajte.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар