петак, 1. јул 2016.

Kastrola

Kastrola
Kastrola




Povrće sa kockicama mesa ,veličine jednog zalogaja je uvek dobitna kombinacija kad su ovako velike temperature.Inspiracija za ovo jelo je bila moja ćerkica i podjednako smo uživale obe.Možda je trebao ručak da traje dva dana ali ...

Potrebno je :

300 gr mesa
500 gr grašak
2 veće šargarepe
1 koren celera
1 veća glavica crni luk
1 veća tikvica
3 veća kromira
2 kašike ulja
po ukusu soli
po ukusu bibera
1 kašika začinsko bilje
1 kašika seckanog peršuna

Priprema :

Na ulju propržiti sitno sečen crni luk dok ne uhvati lepu rumenu boju.Dodati kockice mesa,velićine jednog zalogaja,naliti sa 1 dl vode,smanjiti temperaturu i krčkati nalaganoj vatri.Šargarepu,celer i krompiriće očistiti i iseći na komade željene veličine i dodajte ih mesu.Povremeno promešajte.Dolivajte po malo vode da se sve zajedno krčka.Dodati i grašak da se sve zajedno kuva.Kad povrće bude mekano dodajte tikvicu isečenu na kocke i nemojte dodavati više vode,pustiti da se krčka u sopstvenom soku.Šerpu samo protresite da bi ostale cele kockice tikvica. Sklonite sa šporeta i dekorišite listićima peršuna i uživajte u divnom ručku.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар