Kinderlada |
Kremasta torta, puna fila zadovoljiće ukuse i probirljivih sladokusaca !
Potrebno je umutit 2 kore od po :
10 belanaca
12 kašika šećera
6 kašika mlevene plazme
4 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Za prelivanje jedne kore je potrebno :
3 dl mleka
3 kašika šećera-plus toliko za drugu koru.
Za prvi fil je potrebno :
20 žumanaca
350 gr šećera
12 kašika brašna
1200 ml mleka
300 gr margarina
200 gr mlevene plazme
Za drugi fil je potrebno :
500 gr šlag krema
4oo ml mleka
200gr mleko u prahu
Za dekoraciju :
čokoladne bonbonice
čokoladno jaje
čokoladni zeka
Priprema :
Umutiti belanca u čvrst šam.Dodati postepeno šećer i nastaviti mućenje.Dodati mlevenu plazmu,brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Kore se peku u šerpi od 6 litra.Ispeći 2 ovakve kore.Gotove i ohlađene kore preliti sa toplim mlekom zašećerenim .
Za fil je potrebno da žumanca umutite sa šećerom dok ne postanu penasta.U to razmutiti malo mleka.Preostalo mleko staviti da provri i skuvati krem.Kad se ohladi pomešati sa umućenim margarinom.Na kraju dodati preostalu mlevenu plazmu.
Za drugi fil je potrebno da umutite šlag kremu sa mlekom.Zatim dodati mleko u prahu.
Filovati :
kora,pola žutog fila,pola belog fila,kora,ostatak žutog fila,beli fil.
Dekorisatri po želji.
Uživati u divnom kremastom i sočnom ukusu.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар