Ušuškano jaje |
Divna ideja kako upotrebiti jaja koja Vam ostanu posle Uskrsa.Pitam se da li treba da napravim presek ili ne ?Kako je bolje ?Ko to određuje ?Gledam fotografiju i ne verujem !Unosi mi pozitivnost,toplotu, vidim sunce,greje me u ovim hladnim aprilskim danima !Plava mašna se savršeno uklopila i napravila originalnu priču.Priču koja zaokuplja pažnju i nudi saznanje da sve ovo što radim ima smisla !
Potrebno je :
700 gr mlevenog mesa
100 gr sojine ljuspice
1 veća glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 kašike prezli
po ukusu soli
po ukusu bibera
1/2 kašičice aleve paprike
1 kašika seckanog peršuna
500 ml pavlake za kuvanje
3 kašike maslinovog ulja
7 kuvana jajeta
Priprema :
Jaj obariti,oljuštiti i ohladiti.
Sojine ljuspice naliti vrelom vodom i ostavite pola sata da nabubre.
U odgovarajuću posudu stavite mleveno meso,iseckan crni i beli luk,dodati biber,so,alevu papriku i začinsko bilje.Isipati nabubrele sojine ljuspice.Smesu lepo sjedini i dodati seckan peršun.Pokriti celofanom i ostavite 30 minuta da se sjedine sastojci.Nakon tog vremena oko svakog jajeta obaviti smesu od mlevenog mesa.Napravite loptice os d smese.Na zagrejanom ulju pržiti loptice sa svih strana dok ne dobiju lepu rumenu boju.Kad se sve loptice isprže naliti pavlakom za kuvanje,dodati 2 dl vode i krčkati na laganoj vatri još 20-ak minuta.Skloniti sa ringle i posuti seckanim peršunom.Uživati u divnom ukusu.Uz sezonsku salatu neodoljiv ručak !
Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар